Magyarul In English

Cégvezetés, komplex szolgáltatások

A magyarok világszerte híresek kreativitásukról, találmányaikról. És sajnos híresek arról, hogy egy bizonyos méretet túlnőve nem tudják álmaikat megvalósítani, esetleg csődbe mennek, és a feledés homályába vesznek. Vagy épp ellenkezőleg, nem hisznek magukban, nem mernek nagyot álmodni. Az ok legtöbbször az, hogy nem tudják, nem merik kiadni kezükből az irányítást, nem tulajdonítanak jelentőséget a szervezeti formáknak, a működési környezetnek, az emberi erőforrásoknak. Az okos vezető pontosan tudja, hogy főként válság esetén a külső szem az egyetlen, amely képes tisztán látni és a kiutat megtalálni.

Fel kell ismernünk azt is, hogy ha szervezeti kultúránk, informatikai színvonalunk, erőforrás megtartó erőnk nem megfelelő, halálra vagy örökös "kicsiségre" vagyunk ítélve. Mintha magunk akarnánk eladni a kifogott halat a piacon. Életben maradunk, de sosem lesz konzervgyárunk.

A szervezeti fejlődés következő állomása a nemzetközivé válás, a versenytársakkal való szövetkezés vagy éppen felvásárlás, amelynek során vállalatcsoport alakul ki. Az átvilágítás, a nemzetközi struktúrák kiépítése, a változáskezelés nem tartozik a vállalkozás mindennapi tevékenységei közé. Egy külső szem hatékonyabb, mivel kívülről látja azt, hogy a szervezetnek mire van szüksége, és - a vállalkozással ellentétben - éppen a változások kezelése tartozik mindennapi tevékenységei közé.

Egy jó tanácsadó kézben tart és közvetíteni tud a fejlettebb cégstruktúra kialakításához és működéséhez szükséges minden szolgáltatást. Így elég egyetlen helyre fordulni minden gondjával.