Magyarul In English

Pénzügy

Örülünk, ha jól megy a cége! De biztos benne, hogy nem mehetne jobban?

A pénzünkre mindannyian nagyon vigyázunk, és rendszerint azt gondoljuk, szakértők vagyunk a kezelésében. Általános vélekedés, miszerint a cég belügye, hogy mibe fektet, mire költ vagy mennyit forgat vissza. A másik megközelítés szerint kell külsős tanácsadó, csak olcsón kell megúszni. Felkeresnek hát egy szakmát váltott, gyorstalpalós "tanácsadót", aki kiajánlja az adott brókercég kínálatát. Ami rendszerint valamilyen törvényi kiskapura hivatkozva ígér nagyot, majd a kiskaput becsukják...

Ha a tulajdonos egyszemélyes vagy szűk kör alkotja, akkor a leggyakoribb hiba, hogy a megtermelt nyereséget azonnal ki akarja menekíteni a cégből, meggátolva ezzel annak további fejlődését. A másik véglet, mikor a folyamatos működést biztonságban akarván tudni, ok nélkül folyamatosan magas likvid tőkét tart számláin, ahelyett, hogy a pénz dolgozna.

Ha a tulajdonosi kör tágabb, akkor is fontos alaposan átgondolni azt, hogy mennyi forgótőkére van a cégnek szüksége a vállalkozási tevékenység zökkenőmentes folytatásához, a szükséges fejlesztések megvalósításához.

Tanácsot kérni nem szégyen. A tanácsadó, ha jól választja meg, biztosan megőrzi az Ön titkait. Neki is érdeke, hogy Ön visszatérjen.